Welkom bij La Peyratte
 
 
Geschiedenis
La Peyratte La Peyratte is al ruim 40 jaar in bezit van onze familie. Onze ouders kochten het in 1967 als een op een fantastische plek gelegen bouwvallige berg stenen. In het verleden hebben er diverse verbouwingen plaatsgevonden en koesteren wij heerlijke herinneringen aan onze vakanties van vroeger maar de ouderwetse en primitieve voorzieningen moesten toch plaatsmaken voor onze hedendaagse wensen ten aanzien van comfort en sfeer. Zodoende hebben we in 2004 alle plannen uitgewerkt en zijn we na eindeloos schetsen begonnen met een rigoureuze verbouwing.

La Peyratte Met toch een vleugje weemoed namen we allereerst afscheid van het nostalgische, maar slechte dak. Vervolgens is de septictank vervangen en is de gehele watervoorziening aangepakt door een nieuwe grote bron op ons terrein te activeren.

Het jaar daarna zijn we begonnen met de renovatie aan de binnenzijde. De oude inpandige stal die niets méér was dan een hoge donkere ruimte vol spinnenwebben en rommel is inmiddels omgetoverd tot een fantastische leefkeuken met extra ramen en deuren en een interne verbinding met de rest van het huis. Er is nu een aparte woonkamer met gerestaureerde open haard en er zijn drie comfortabele slaapkamers gemaakt waarvan één met een eigen slaapzolder. Er is een sfeervolle en royale badkamer en er is een separaat toilet aanwezig.

De gehele verbouwing is uitgevoerd met zoveel mogelijk behoud van de karakteristieke sfeer van het huis en de omgeving. En ook aan de inrichting hebben we veel aandacht besteed; een verzameling van brocante meubels, oude familiestukken en hagelnieuwe bedden en matrassen.